وام مضاربه‌ای چیست؟ مبلغ وام، آموزش ثبت نام و محاسبه سود

وام مضاربه ای چیست؟

وام مضاربه‌ای یکی از پرکاربردترین وام‌های بانکی است. از این وام برای تجارت خارجی و ارز آوری استفاده می‌شود و اشخاص حقیقی و حقوقی امکان دریافت آن را دارند. سود حاصل شده از این نوع وام نیز میان دریافت کننده و بانک تقسیم می‌شود و هدف اصلی پرداخت آن به متقاضیان گردش چرخ اقتصادی کشور است‌. در این روش وام گیرنده و یا مالک وام، وجه مورد نظر را در اختیار طرف دیگر می‌گذارد تا وی به تجارت مورد نظر مشغول شود و در نهایت سود حاصل میان هر دو طرف تقسیم گردد.

بسیاری از فعالان اقتصادی و تجار به دریافت وام مضاربه فوری نیاز دارند تا فعالیت‌های تجاری و اقتصادی خود را به سرانجام برسانند. این افراد باید در ابتدا بدانند که وام مضاربه‌ای چیست و چگونه می‌توانند برای دریافت وام فوری یک روزه ثبت نام کنند یا مبلغ آن چه اندازه است؟.

در این مقاله در این زمینه صحبت خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر هستید با ما همراه باشید.

وام مضاربه‌ای چیست؟

دریافت وام مضاربه بانک ملی یکی از راهکارهای اصلی تامین بودجه مورد نیاز برای داد و ستد و فعالیت اقتصادی است. دریافت این وام به متقاضیان کمک می‌کند تا برای دستیابی به اهداف خود با مشکلی روبرو نشوند.

در حال حاضر بیشتر بانک‌ها در کشور چه بانک‌های خصوصی و چه دولتی این نوع وام را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند و طبق قانون مضاربه با آن برخورد می‌شود.

همان‌طور که می‌دانید قانون مضاربه به نوعی از قراردادها اطلاق می‌گردد که میان صاحب سرمایه و عامل اجرایی منعقد می‌گردد و می‌توان آن را یک نوع داد و ستد به شمار آورد. در این نوع داد و ستدها باید کارفرما در ازای دریافت وجه صاحب سرمایه را نیز در سود خود شریک کند.

معرفی وام: وام جهاد کشاورزی ۱۴۰۳ | مدارک، مبلغ و شرایط دریافت وام

وام مضاربه بانک ملت را نیز می‌توان یک نوع قرارداد میان متقاضیان و بانک یعنی صاحب سرمایه محسوب کرد. از آنجایی که هدف پرداخت این وام رونق بخشی به تجارت و تزریق ارز بیشتر به بازارهای داخلی است، پس در اختیار تجار و بازرگانان قرار می‌گیرد و به طور ویژه برای آن‌هایی تدارک دیده شده که فعالیت اقتصادی‌شان به بهبود شرایط بازار داخلی کمک رسانده و توانسته‌اند نقدینگی را به حساب ارزی کشور وارد کنند.

بر این اساس این وام تنها در اختیار صادر کنندگان و تجار، اشخاصی که در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، صنعت و معدن و…. فعال هستند و…. قرار گرفته و شامل وارد کنندگان نمی‌شود. در سود و زیان حاصل شده از این قرارداد نیز بانک و وام گیرنده شریک هستند و میزان سود بانک و شرایط پرداخت هم در قرار داد ذکر می‌گردد.

وام مضاربه ای به چه کسانی تعلق میگیرد؟

وام مضاربه ای به چه کسانی تعلق میگیرد؟

وام مضاربه‌ای ابزاری مالی است که با هدف تقویت تجارت و افزایش ارزآوری به صادرکنندگان و تاجران فعال در بازارهای داخلی اختصاص داده می‌شود. این وام تنها به افرادی تعلق می‌گیرد که با فعالیت‌های اقتصادی خود نقشی مثبت در بهبود وضعیت بازار داخلی و ورود ارز به کشور دارند.

نکته: در صورتی که نیاز به وام مضاربه ای دارید شما میتوانید در کمترین زمان و بدون نیاز به ضامن و مراحل طولانی اداری وام با سند ملکی از موسسه حقوقی توانگر دریافت کنید.

ازآنجاکه واردکنندگان به دلیل خروج ارز نمی‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند، وام مضاربه‌ای صرفاً برای صادرکنندگان و بازرگانانی در نظر گرفته شده است که به رونق اقتصادی و پویایی بازار داخلی کمک می‌کنند. این رویکرد، علاوه بر افزایش نقدینگی، موجب توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و تقویت جایگاه تجاری کشور می‌شود.

مشارکت بانک در سود و زیان وام مضاربه‌ای

در قرارداد وام مضاربه‌ای که میان بانک به‌عنوان تأمین‌کننده سرمایه و فرد متقاضی تنظیم می‌شود، سهم هر یک از طرفین از سود و زیان به‌دقت تعیین می‌شود. طبق مقررات بانکداری کشور، هم بانک و هم وام‌گیرنده در سود و زیان ناشی از این معامله شریک هستند. در شرایطی که بانک در صورت زیان نیز مسئولیت دارد، تنها در سود مشارکت می‌کند. میزان سهم سود بانک در قرارداد ذکر شده و پرداخت‌ها طبق آن محاسبه می‌شود.

شایان ذکر است که وام مضاربه‌ای محدود به فعالیت‌های تجاری نیست و تمامی افرادی که در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور از جمله کشاورزی، صنعت و معدن فعالیت دارند و به رونق و افزایش درآمد این حوزه‌ها کمک می‌کنند، می‌توانند برای دریافت این وام درخواست دهند.

مبلغ وام مضاربه

مبلغ وام مضاربه‌ای

از آنجایی که بانک‌ها برای پرداخت وام­های مضاربه‌ای وثیقه دریافت می‌کنند تا از زیان دیدگی و احتمال ضرر پیشگیری به عمل آورند، پس مبلغ وام مضاربه به فعالان اقتصادی نیز به میزان ارزش و قیمت وثیقه ارائه شده وابسته است.

معرفی وام: انواع وام بانک گردشگری ۱۴۰۳ | مبلغ، شرایط، مدارک

به طور کلی سقف مبلغ و میزان انواع وام مضاربه بر اساس نوع وثیقه با ۷۰ درصد ارزش مسکونی، ۶۰ درصد ارزش واحدهای اداری، ۵۰ درصد ارزش واحدهای تجاری برابری می‌کند. علاوه بر آن و در محاسبه مبلغ این وام هزینه‌های بانک نیز باید توسط متقاضیان پرداخت شود.

از جمله این هزینه‌ها می‌توان به هزینه خرید کالای مورد نظر اشاره کرد و یا هزینه‌های مربوط به انبارداری و بسته بندی کالا را نام برد. برخی از این هزینه‌ها به گمرک و حمل و نقل ارتباط پیدا می‌کنند و بعضی به ثبت سفارش کالا و هزینه‌های بیمه‌ای مرتبط هستند.

آموزش ثبت نام دریافت وام مضاربه

برای دریافت هر نوع وام از بانک برخی مراحل قانونی وجود دارند که باید پشت سر گذاشته شوند. دریافت وام­های مضاربه‌ای نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دریافت کننده باید چند مرحله را پشت سر هم طی کند.

از جمله این مراحل می‌توان به ثبت درخواست به شکل اینترنتی و یا حضوری اشاره کرد که باید با مراجعه به شعب بانک و یا سامانه‌های اینترنتی انجام شود.

پس از ثبت درخواست دریافت وام باید مدارک و مستندات کافی توسط متقاضی ارائه گردد تا بانک به بررسی آن‌ها اقدام نموده و توانایی بازپرداخت وام، دریافت وثیقه و…. محرز گردد. در این شرایط بانک درخواست متقاضی را مورد تایید قرار می‌دهد.

با تایید درخواست متقاضی، بانک وام گیرنده را مطلع ساخته و ظرف مدت زمانی مشخص مبلغ وام را به حساب وی واریز می‌کند.

همچنین شما میتوانید در کمترین زمان و بدون نیاز به ضامن وام با سند خودرو دریافت کنید، این وام در موسسه حقوقی توانگر به صورت وام مضاربه فوری پرداخت میشود.

شرایط دریافت وام مضاربه ای

شرایط دریافت وام مضاربه‌ای و مدارک مورد نیاز

دریافت وام مضاربه‌ای مانند دیگر انواع وام‌ها شرایط خاص خود را دارد و تنها به افرادی اختصاص پیدا می‌کند که شرایط مورد نیاز را دارا باشند. برای نمونه و همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد این وام به تجار و شرکت‌های صادر کننده کالا و خدمات اعطا می‌گردد.

افراد حقیقی یا حقوقی که متقاضی دریافت این وام هستند باید در ابتدا درخواست خود را به بانک مورد نظرشان ارائه دهند. علاوه بر این شرط باید اطلاعات اعتباری آن‌ها، سابقه بانکی متقاضی و موضوع کسب و کار و فعالیت اقتصادی‌ وی مورد بررسی قرار بگیرد.

تقاضای درخواست دهنده وام پس از گردآوری اطلاعات و مستندات کافی و بررسی مدارک لازم، ارزیابی موضوع مضاربه، قیمت خرید و فروش و رسمی بودن آن، اطمینان یافتن از صحیح بودن معامله، توانایی وام گیرنده در انجام معامله و…. به مرحله تایید بانک می‌رسد.

در واقع بانک باید مطمئن شود که در مدت زمان قرارداد مضاربه سرمایه بازگشت داده شده و سود پیش بینی شده حاصل می‌گردد. برای دریافت وام­های مضاربه‌ای مانند دیگر وام‌ها ارائه برخی از مدارک نیز لازم و ضروری است.

متقاضی دریافت این وام باید در ابتدا فرم درخواست خود را در دو نسخه تهیه کرده و با امضا همراه سازد. سپس آن را به یکی از شعب بانک مورد نظر ارائه دهد. پس از تهیه و ارائه این فرم باید چند مدرک دیگر را نیز فراهم سازد که از جمله آن‌ها می‌توان به اصل کارت ملی و کپی آن اشاره کرد.

فرد متقاضی باید شناسنامه، کپی مدارک شناسایی مدیران شرکت، پروانه کسب، مجوزهای صنفی و اساسنامه شرکت را نیز به بانک ارائه دهد. یکی دیگر از مدارک مورد نیاز برای دریافت این وام اظهارنامه مالیاتی است.

معرفی وام: وام بهزیستی ۱۴۰۳ | نحوه دریافت، شرایط و مبلغ وام

همچنین باید اظهارنامه ثبت شرکت، آگهی تاسیس، آخرین تغییرات ثبت شده شرکت در روزنامه‌های رسمی، صورت‌های مالی، وثیقه‌های مورد نیاز و….را در اختیار بانک مورد نظر قرار دهید.

ممکن است درخواست شما دریافت وام مضاربه فوری باشد. وامی که بانک‌ها تحت شرایطی خاص به متقاضیان پرداخت کرده و مدت زمان کوتاه‌تری برای آن در نظر می‌گیرند. در حال حاضر چند بانک از جمله بانک ملی، بانک ملت، بانک صادرات و…. وام­های مضاربه را به صورت فوری در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار می‌دهند.

شما می‌توانید در شرایطی درخواست دریافت این وام را به بانک مورد نظر خود ارائه دهید که نوع کالای مورد تجارت را مشخص کرده باشید و یا وثیقه‌ها و تضمین‌های لازم آماده باشند. در صورت تقاضای این وام باید فاکتور و یا پیش فاکتور خرید کالای مد نظرتان به همراه قیمت متناسب آن موجود باشد.

لازم به ذکر است که مراحل دریافت وام مضاربه فوری مانند دریافت این وام در شرایط عادی و معمول است. با این تفاوت که در این وضعیت متقاضی می‌تواند مراحل دریافت وجه را با سرعت بالاتری پیگیری کند.

مراحل ارزیابی سوددهی وام مضاربه‌ای توسط بانک

قبل از پرداخت وام مضاربه‌ای، بانک باید اطمینان حاصل کند که طرح تجاری متقاضی قادر به سوددهی است. به همین دلیل، بانک سوابق مالی، تجربه تجاری و تناسب سود و سرمایه را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در این فرآیند، بانک به‌دقت تمامی عوامل مؤثر در طرح اقتصادی شما را بررسی می‌کند تا از قابلیت آن برای ایجاد سود اطمینان پیدا کند. برای این منظور، موارد زیر توسط بانک ارزیابی می‌شود:

  • نوع محصول در طرح تجاری پیشنهادی
  • زمان لازم برای اجرای قرارداد مضاربه
  • پیش‌بینی قیمت نهایی بر اساس هزینه‌های جاری
  • تعیین قیمت فروش محصول
  • محاسبه سود مورد انتظار از تجارت
  • ارزیابی تطابق سود بانک با میزان درآمد کسب‌شده
  • بررسی نحوه بازگشت سرمایه و دستیابی به سود در زمان مشخص
  • امکان دریافت مجوزهای لازم برای صادرات محصول
  • اطمینان از معرفی ضامن معتبر و ارائه وثیقه لازم

محاسبه سود انواع وام مضاربه

اینکه سود حاصل از دریافت وام­های مضاربه‌ای چه اندازه است؟، به نوع بانک مورد نظر شما، خصوصی و یا دولتی بودن آن بستگی دارد. در حالت معمول نرخ سود بانک‌های دولتی چیزی معادل ۱۵ تا ۲۰ درصد است. در حالی که بانک‌های خصوصی سود بیشتری دریافت می‌نمایند.

البته ممکن است این بانک‌ها مبالغ بالاتری را هم برای اعطای وام در نظر بگیرند. محاسبه سود این وام به شکل ماهانه صورت پذیرفته و در زمان سررسید وام باید کل مبلغ به همراه سود پیش بینی شده به صورت یک جا پرداخت گردد.

معرفی وام: وام بلوبانک | نحوه ثبت نام و شرایط دریافت وام

به طور کلی نرخ سود انواع وام مضاربه هر بانک ممکن است بر اساس مدت زمان سررسید وام و مبلغ و میزان آن متفاوت باشد.

بازپرداخت وام مضاربه‌ای و اقساط آن

یکی از مهمترین نکات پیش از دریافت وام از بانک آگاهی از نحوه بازپرداخت آن و اقساط وام مورد نظر است. پس افرادی هم که وام‌های مضاربه‌ای دریافت می‌کنند باید به بازپرداخت، شرایط و اقساط آن توجه کافی داشته باشند.

لازم است به این نکته دقت داشته باشید که نوع بانک مورد نظر شما تاثیری در نحوه بازپرداخت و اقساط وام مضاربه‌ای ندارد. به عبارت دیگر متقاضیان و دریافت کنندگان این وام باید به یک شیوه آن را بازپرداخت کنند.

در حالت معمول و پس از واریز مبلغ وام به حساب اشخاص حقیقی یا حقوقی، دریافت کنندگان یک سال برای بازپرداخت وام و تسویه حساب با بانک و پرداخت سود آن، فرصت خواهند داشت. در سررسید قرارداد نیز باید تمامی مبلغ دریافت شده به شکل یک جا در اختیار بانک قرار بگیرد.

پس می‌توان اینطور نتیجه گرفت که بازپرداخت وام­های مضاربه‌ای اقساطی نبوده و باید در یک قسط و در پایان سررسید آن را پرداخت نمایید.

از آنجایی که محاسبه سود وام مضاربه‌ای به صورت ماهانه انجام می‌شود، بسیاری از صاحب نظران توصیه می‌کنند بهتر است متقاضیان این وام را به شکل ۹ ماهه و نه یک ساله دریافت کنند.

نکته دیگری که توجه به آن ضرورت دارد این است که امکان تمدید سررسید بازپرداخت وام‌های مضاربه‌ای وجود ندارد و این کار تنها در شرایطی امکان پذیر است که بانک مجوز مورد نیاز برای آن را صادر کند.

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *