وام خیریه | شرایط دریافت وام، مبلغ و مدارک مورد نیاز

وام خیریه

وام‌ها مبالغی هستند که یک موسسه یا شخص برای رفع نیاز شخص یا سازمان دیگری به او اعطا می‌کند. وام‌ها تنوع مختلفی دارند که یکی از وام‌هایی که در کشور ما وجود دارد وام خیریه است. وام‌های خیریه براساس اهداف مختلفی به شخص متقاضی داده می‌شود و شرایط خاص و مدارکی را نیاز دارد که متقاضی وام باید شرایط احراز این نوع وام را داشته باشد.

وام خیریه به چه وامی اطلاق می‌شود؟

وام خیریه وامی است که توسط موسسات مالی (بانک‌‌ها) به قشری از جامعه که ضعیف هستند و به اصطلاح درآمد کمی دارند اعطا می‌شود. متقاضی دریافت وام خیریه با توجه به نیاز و هدفی که دارد نسبت به دریافت این وام اقدام می‌کند. در بیشتر موارد وام خیریه برای تامین امر و معاش قشر کم‌درآمد جامعه یا برای راه‌اندازی کسب و کار توسط این قشر استفاده می‌شود.

*این وام فوری هم به افراد حقیقی و هم به افراد حقوقی تعلق میگیرد و این دو گروه می‌توانند با ارائه مدارک مورد نیاز به بانک نسبت به دریافت وام خیریه اقدام نمایند.

چرا وام خیریه اهمیت دارد؟

در بسیاری مواقع افراد با مشکلات مختلفی در زندگی روبرو می‌شوند. به عنوان مثال ممکن است شخصی بیمار شود و به علت بیماری هزینه‌های بسیار زیادی به او تحمیل شود و امر و معاش و در کل زندگی او را تحت تاثیر قرار گیرد. برخی از بیماری‌ها مانند بیماری سرطان، هزینه‌های درمانی سنگینی را بر دوش شخص می‌گذارد. در برخی مواقع افراد تمایل دارند کسب و کار خود را گسترش دهند، اما هزینه‌های گسترش خط تولید یا استخدام نیروهای جدید و آموزش دادن آن‌ها بسیار گران تمام می‌شود. گاهی مواقع یک تولید کننده برای خرید ابزار کارش با مشکل روبرو می‌شود و تمامی این مسائل در زندگی افراد مختلفی در جامعه رخ می‌دهد و این افراد برای حل این مشکلات راهی به غیر از دریافت وام نخواهند داشت. علت این امر نیز آن است که با دریافت وام می‌توانند مشکل خود را حل کنند و با خیالی آسوده به ادامه کار خود مانند درمان بیماری و… بپردازند یا علاوه بر حل مشکل مانند احداث خط تولید می‌توانند باعث اشتغالزایی نیز بشوند.

معرفی وام: وام بهزیستی ۱۴۰۳ | نحوه دریافت، شرایط و مبلغ وام

شاید به جرات بتوان گفت به غیر از حل مشکلات به کمک وام خیریه یکی از مهم‌ترین عامل‌هایی که سبب می‌شود این نوع وام‌ها اهمیت بیشتری پیدا کنند، اهداف خیرخواهانه‌ای است در اعطای این گونه وام‌ها وجود دارد. در هر حال وام خیریه با دریافت کارمزد یا کارمزدهای صفر درصد اهمیت بسیار بالایی در حل فوری مسائل و مشکلات پیشروی افراد جامعه دارد.

مزیت های وام خیریه

وام خیریه چه مزیت‌هایی دارد؟

وام خیریه مانند تمام وام‌ها نقاط قوت خاص خود را دارد که همین نکات و مزایا باعث می‌شود افرادی که به این وام نیاز دارند برای دریافت این وام ترغیب شوند.

مدت زمان بازپرداخت وام خیریه بسیار زیاد است. در واقع بانک‌ها بازه زمانی طولانی‌ای را برای بازپرداخت در نظر می‌گیرند. به همین دلیل می‌توان گفت به نوعی این وام‌ها بسیار منعطف هستند. چون با دروه بازپرداخت طولانی، دغدغه شخص متقاضی برای بازپرداخت مبلغ وام بسیار کمتر خواهد شد.

این وام معمولا نرخ بهره یا کارمزد ندارد به همین علت شخص متقاضی می‌تواند با خیالی آسوده بازپرداخت وام خود را انجام دهد. در برخی از انواع وام‌های خیریه نرخ کارمزد وجود دارد، اما این نرخ پایین است و شخص متقاضی می‌تواند با پرداخت نرخ کارمزد اندکی، مشکلاتی که دارد را با دریافت وام حل نماید.

اگر که نیاز فوری به نقدینگی دارید وام با سند ماشین موسسه حقوقی توانگر یکی از بهترین روش ها برای دریافت فوری نقدینگی است.

وام خیریه یا وام قرض‌الحسنه

وام خیریه را می‌توان در دسته وام‌های قرض‌الحسنه تقسیمبندی کرد علت این امر نیز آن است که سود یا همان کارمزد این وام‌ها بسیار پایین است و حتی در مواردی برخی از بانک‌ها برای وام‌های خیریه خود سودی را دریافت نمی‌کنند، اما به راستی چرا بعضی از بانک‌ها کارمزد صفر درصد یا کارمزدهای بسیار پایینی را در وام خیریه از شخص متقاضی می‌گیرند؟ علت اینکار این است که هدف بانک‌ها از دادن وام‌های خیریه این است که شخص متقاضی بتواند مشکلی را از زندگی خود برطرف کند. به همین دلیل برای دریافت وام‌های خیریه مراحل متعددی طی می‌شود تا وام به شخصی تعلق بگیرید که واقعا به مبلغ این وام نیاز دارد و بانک‌ها برای اعطای این وام، وسواس زیادی به خرج می‌دهند. (هم در ثبت‌نام و هم در اعطای وام).  اینکار باعث می‌شود روند دریافت وام خیریه زمان‌بر شود، اما از جهتی منجر خواهد شد که مبلغ وام خیریه واقعا به کسی تعلق بگیرید که لیاقت و شرایط دریافت وام را دارد.

*تفاوت وام خیریه با سایر وام‌های موجود در کشور در این است که این وام با اهداف کاملا خیرخواهانه اعطا و دریافت می‌شود و این مورد مهم‌ترین و اصلی‌ترین وجه تمایز این وام با سایر وام‌های موجود است.

انواع وام خیریه

بررسی انواع وام‌های خیریه

وام‌های خیریه انواع مختلف و متعددی دارند که در ادامه به بررسی هر کدام از انواع این وام‌ها خواهیم پرداخت:

وام خیریه بدون سپرده

این وام همان طور که از نام آن مشخص است با اهداف خیرخواهانه اعطا می‌شود و مهم‌ترین ویژگی‌ای که دارد این است که برای دریافت آن نیاز نیست در بانک عامل، سپرده‌ای داشته باشید. این وام به این علت شکل گرفت که برخی از بانک‌ها، متقاضی را وادار به افتتاح سپرده می‌کردند که پس از ایجاد این نوع وام این مشکل نیز حل شد. البته این نوع وام در برخی از بانک‌ها وجود دارد.

معرفی وام: وام فرهنگیان | نحوه دریافت، مبلغ و شرایط وام

وام ضروری

وام‌های ضروری برای موارد ضروری که شخص نیاز به تامین مالی پیدا می‌کنند کاربرد دارند. سقف اعتبار وام ضروری مبلغ 300 میلیون تومان است که این مبلغ برای حل مشکلات می‌تواند بسیار راهگشا باشد. البته افراد متقاضی می‌توانند کمتر از مبلغ 300 میلیون تومان را نیز درخواست دهند.

وام درمانی

شاید برایتان این اتفاق رخ داده باشد که در زمان بیماری بیش از هر چیزی به کمک هزینه نیاز داشته‌اید. وام درمانی یکی از وام‌های خیریه است که با هدف تامین هزینه خرید دارو و درمان به افراد متقاضی اعطا می‌شود. این وام به غیر از این که جز وام‌های خیریه است جز وام‌های فوری نیز محسوب می‌شود. در رابطه با وام درمانی هر بانکی شرایط خاص و مبلغ متفاوتی را با توجه به بودجه‌ای که دارد در نظر می‌گیرد به عنوان مثال: برخی از بانک‌ها تسهیلات درمانی 40 میلیون تومانی پرداخت می‌کنند که بازپرداخت آن 3 ساله است به همین دلیل نمی‌توان مبلغ مشخصی را بیان کرد. بانک اقتصاد نوین، صادرات، رفاه کارگران، سینا، تجارت و ملی از جمله بانک‌های اجرا کننده این نوع وام محسوب می‌شوند.

*از مزیت‌های وام درمانی این است که معمولا در تمامی بانک‌ها مدت بازپرداخت این نوع وام بسیار طولانی است و به همین دلیل بیمار می‌تواند با خیال راحت درمان خود را پیگیری کند و نیازی نیست فورا اقساط را تسویه نماید.

* کمیته امداد امام خمینی و سازمان هلال احمر دو سازمانی هستند که از وام بیمه درمانی پشتیبانی می‌کنند و بیمار می‌تواند با مراجعه به این دو سازمان از شرایط و ضوابطی که براساس آن می‌تواند این وام را دریافت کند آگاهی یابد.

*برای دریافت این وام از طریق سازمان هلال احمر ارائه مدارک شناسایی و هویتی، ارائه صورت حساب پرداختی به بیمارستان و در نهایت ارائه گواهی پزشک الزامی است.

*برای دریافت این وام از طریق کمیته امداد امام خمینی ابتدا باید وارد سامانه سها شوید، سپس اطلاعات و فیلدهای لازم را تکمیل نمایید و در نهایت پس از تایید کارشناسان کمیته امداد، درخواست شما نهایی خواهد شد.

وام ازدواج

وام ازدواج از دیگر انواع وام‌های خیرخواهانه است که با هدف تسهیل ازدواج دختران و پسران به اشخاص متقاضی اعطا می‌شود. امروزه هزینه ازدواج چه برای برای دختران و چه برای پسران بسیار بالا است به همین دلیل وام خیریه ازدواج می‌تواند بسیار راهگشا باشد. میزان مبلغ این وام هر سال با توجه به نرخ تورم و نرخ ارز تعیین می‌شود تا بتواند گره مشکلات ازدواج جونان را حل نماید.

*مبلغ وام ازدواج با توجه شرایط و با توجه به تبصره‌هایی که وضع می‌شود و همچنین با در نظر گرفتن زمان عقد، متفاوت است و ممکن است تغییر نماید.

وام بدون ضامن

وام‌های بدون ضامن نوعی دیگری از وام‌های خیریه محسوب می‌شوند. در این مدل از وام‌های خیریه نیازی نیست شخص متقاضی، ضامنی را به بانک معرفی کند و می‌تواند با خیالی آسوده نسبت به دریافت وام اقدام کند.

*در برخی از بانک‌ها به جای ضامن شخصی، از حقوق بازنشستگی یا مستمری و یا طلا به عنوان ضامن استفاده می‌شود. در بعضی دیگر از بانک‌ها نیز برای اعطای وام بدون ضامن از شخص متقاضی نمی‌خواهند تا شخصی را به عنوان ضامن معرفی کند، اما به جای ضامن از متقاضی می‌خواهند چک یا سفته ارائه کند.

همچنین شما میتوانید از وام با سند خانه برای دریافت وامن بدون ضامن استفاده کنید، مبلغ این وام تا ۷۰ درصد ارزش روز ملک شما است و میتوانید بدون ضامن این وام رو دریافت کنید.

وام خرید ابزار کار

این نوع وام برای افرادی است که تمایل دارند کسب و کاری را راه‌اندازی کنند، اما توانایی تامین ابزار کار را ندارند. وام خیریه تامین ابزار کار با هدف خیرخواهانه‌ای انجام می‌شود تا شخص متقاضی بتواند ابزار کار خود را تهیه کند و به همین دلیل این وام خیرخواهانه از بیکاری جوانان جلوگیری خواهد کرد.

*به غیر از صنایع تولیدی، کشاورزان و دامداران نیز برای تهیه ابزار و وسایل کار خود می‌توانند از وام خیریه خرید ابزار کار استفاده کنند.

تسهیلات کمک هزینه تحصیل

یکی دیگر از وام‌های خیرخواهانه، تسهیلات کمک هزینه تحصیلات است. هزینه تحصیلات در ایران گران است و به همین علت بسیاری از دانشجویان برای ادامه تحصیل خود با مشکل مواجه می‌شوند. در این شرایط و برای رفع این مشکل برخی از بانک‌ها وام خیرخواهانه برای کمک به هزینه تحصیلات دانشجویان را اعطا می‌کنند. این وام که جز وام‌های خیرخواهانه طبقه‌بندی می‌شود بر اساس شرایطی پرداخت می‌شود. یکی از شرایطی که برای اعطای این وام وجود دارد این است که متقاضی محترم مدارک تحصیلی معتبری را به بانک ارائه کند. بانک پس از بررسی صحت و سقم مدارک، وام شخص را به او اعطا می‌کند.

*مبلغ این وام در بانک‌های مختلف براساس مقطع تحصیلی متفاوت خواهد بود.

*وام کمک هزینه تحصیلی توسط بانک‌هایی چون رسالت، ملی و بانک مهر ایران قابل دریافت هستند.

معرفی وام: وام پزشکان | مبلغ، مدارک و شرایط اخذ وام

*متقاضی دریافت این وام نباید از بورسیه و وام دیگری برای تحصیل خود استفاده کرده باشد، زیرا در صورت استفاده مشمول این نوع وام نخواهد شد.

وام تولید

این وام نیز از دیگر وام‌های خیرخواهانه است که با هدف رونق تولید اعطا می‌گردد. وام تولید در جهت حمایت از پروژه‌هایی صورت می‌گیرد که در راستای اقتصاد مقاومتی است. از شروط دریافت این تسهیلات این است که این وام برای کسب و کارهایی است که 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و تعداد پرستل آن‌ها کمتر از 100 نفر است. از شرایط مهم اعطای وام تولید این است که شخص متقاضی با دریافت این وام تعهد دهد که خط تولید خود را افزایش داده تا باعث اشتغال‌زایی شود. کسب و کارهایی که قصد دارند این وام را دریافت کنند باید مدارک زیر را به بانک عامل ارائه دهند:

  • گواهی مالیاتی
  • پروانه بهره‌برداری
  • اجاره نامه یا سند مالکیت
  • مجوزهای مرتبط با تاسیس
  • مدارک شناسایی هئیت‌مدیره و سهامداران
  • انتشار آخرین آگهی مربوط به تاسیس شرکت که در روزنامه رسمی منتشر شده است.

*مبلغ این تسهیلات هر سال توسط دولت اعلام می‌شود.

*دوره بازپرداخت وام رونق تولید طولانی است.

*این وام با پشتیبانی وزارت صنایع و معادن اعطا می‌گردد.

*بازپرداخت این وام معمولا به شکل 1 تا 5 ساله است که البته با توجه به شرایط و مبلغ وام مدت بازپرداخت تعیین می‌شود.

وام فرزندآوری

این مدل وام خیریه با هدف افزایش جمعیت و همچنین کمک به خانواده‌هایی است که تمایل دارند فرزندی داشته باشند، اما به علت مشکلات اقتصادی و هزینه‌ها نمی‌توانند اینکار را انجام دهند. از نکات جالب توجه وام خیرخواهانه فرزندآوری این است که تنها برای یکی از فرزندان خانواده نیست. برای دریافت این وام افراد متقاضی ابتدا باید وارد سامانه تسهیلات قرض‌الحسنه فرزند شوند و اطلاعاتی که از آن‌ها خواسته شده است را تکمیل کنند. در سمت چپ صفحه بانک‌هایی که در این طرح مشارکت دارند مشخص شده است. شخص متقاضی پس از تایید اطلاعتش در سامانه می‌تواند یکی از این بانک‌ها را انتخاب کند.

*این وام به پدران خانواده تعلق می‌گیرد.

*این وام برای خانواده‌هایی است که از سال 1400 به بعد بچه‌دار شده‌اند.

معرفی وام: وام خود اشتغالی ۱۴۰۳ | نحوه دریافت، مدارک و مبلغ وام

وام با ارائه کارت یارانه

از دیگر وام‌های خیریه، وام یارانه‌بگیران است. این وام مخصوص اقشار ضعیف جامعه است. برای دریافت این وام شخص متقاضی باید کارت بانکی (کارتی که به آن یارانه واریز می‌شود) را به بانک عامل ارائه دهد. وام یارانه‌بگیران به چند دسته تقسیم می‌شود:

  • وام 200 میلیون تومانی یارانه‌بگیران با ارائه کارت بانکی امکان‌پذیر است و بانک تجارت و بانک رفاه از جمله بانک‌های عامل برای انجام این طرح هستند. این وام شرایط خاص خود را دارد به عنوان مثال متقاضی باید حداقل یک ماه سابقه دریافت یارانه و یک سال سابقه دریافت بیمه را داشته باشد. همچنین متقاضی باید 18 سال تمام باشد و افراد زیر 18 سال نمی‌توانند برای دریافت این وام اقدام کنند.
  • یکی از وام‌های یارانه‌بگیران، وام 10 میلیون تومانی است که سود آن صفر درصد است. متصدی ارائه این وام صندوق قرض‌الحسنه کمیته امداد امام خمینی است. برای دریافت این وام به زمان زیادی نیست و کارها به سرعت انجام می‌شود به طوری که شما کمتر از 24 ساعت می‌توانید وام را دریافت کنید.
  • وام 5 میلیون تومانی از دیگر وام‌های یارانه‌بگیران است. این وام با کارت یارانه قابل دریافت است و بازپرداخت آن هم 5 ساله است.
  • وام 2 میلیون تومانی نیز یکی از وام‌های یارانه‌بگیران است که اقشار آسیب‌پذیر می‌توانند برای دریافت آن اقدام نمایند.
  • وام اربعین هم از دیگر وام‌های یارانه بگیرانی است که علاقه دارند در این پیاده‌روی شرکت کنند اما توان مالی اینکار را ندارند. متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات دقیق این وام به سامانه سماح (سازمان حج و زیارت) مراجعه کنند.

جمع‌بندی

وام‌های خیریه با هدف از بین بردن موانعی است که در زندگی افراد بر اثر اتفاقاتی مانند: بیماری و یا مشکلات اقتصادی رخ می‌دهد. در برخی مواقع افراد متقاضی برای این که بتوانند در جهت رشد زندگی خود گام مثبتی بردارند می‌توانند از این وام‌های خیریه استفاده کنند. در بیشتر مواقع این وام‌ها نیازی به حضور شخص متقاضی ندارد و می‌توان به صورت غیرحضوری تمام مراحل ثبت‌نام را طی کرد.(البته اندکی از این وام‌ها نیازمند حضور شخص برای طی کردن مراحل ثبت‌نام و دریافت وام هستند.)

اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *